Mode blog

Spring 2021

Laat je inspireren door de nieuwste trends en musthaves bij Petra Lodewijk Mode en ga voor een instant garderobe update met geweldige collecties van bekende merken, waarin je gezien mag én wil worden.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe trends, mooie klassiekers of fijne basics; ons fantastische en gemotiveerde team helpt je graag!

Petra Lodewijk Mode springt in op huidige trends, maar kiest ook voor wardrobe essentials én basisartikelen waardoor een variatie ontstaat van verschillende stijlen en smaken,  Zo is er op onze 5 afdelingen 'Trend, Studio, City, Elegant & Jassen' voor iedereen wat te vinden . Ook onze jeans wall en shop-in-shops van 10Days en YaYa bieden een ruime keuze aan kleding voor verschillende generaties.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste look & feel? Dan staat onze personal shopper en stijlexpert voor je klaar. Of heb je zin in een gezellige fashion dag met collega’s of vriendinnen? Vraag gerust naar de mogelijkheden! Tevens kun je nu ook online verschillende outfits reserveren. 

In deze blog lees je alles over de merken in onze (web)shop, de nieuwste collecties en campagnes. Uiteraard houden we je ook graag op de hoogte middels onze nieuwsbrief.

Groetjes,

Petra & Team.


Connect me

   


Wat dragen we in de lente?

Afgelopen jaar zagen we hoe quarantaine rechtstreeks van invloed was / is op het kleermakerslandschap met als gevolg daarvan veel minimalistische collecties in rustige kleuren. Het uitgangspunt dat we ons net zo lief kleden om ons goed te voelen als om er goed uit te zien, leek dit voorjaar tevens inspiratie te zijn voor veel collecties met een mix van opvallende prints, vrolijke kleuren en statement silhouetten tot gevolg. Wat je kunt verwachten? Je leest het hier!

De populariteit van bijpassende outfits is niets nieuws. Wat afgelopen jaar vanwege de pandemie als een rage begon, begint zich steeds meer als een blijvende trend te profileren, want ook deze lente dragen we massaal comfortabele op elkaar afgestemde sets in minimalistische tonen en pasvormen. Verruil je donkere kleuren voor de verfijnde pastels in onder meer mintgroen, perzik en crème en creëer een reeks prachtige lentelooks. Van heerlijke vesten voor over een elegante rok of jurk tot eenvoudige tops en truien voor op een mooie pantalon of good old jeans; life is simply beautiful!

De jaren '70 waren terecht iconisch en dit voorjaar zijn ze dat nog altijd met items, geïnspireerd op verschillende tinten bruin, oranje, strepen in alle kleuren van de regenboog en levendige bloemenprints. De opbeurende patronen en tinten uit de seventies passen daarbij niet alleen perfect bij warmere voorjaarstemperaturen, de flowy tops, rokken en maxi jurken zijn eveneens ideaal voor de meest luchtige lentelooks. En hoewel chique monochrome combinaties deze lente nog altijd zwaar in zwang zijn, zijn prints en kleuren die juist niét perfect op elkaar zijn afgestemd de andere grote trend van het seizoen. Experimenteer er daarom de komende maanden op los door bloemen en andere toffe prints als paisley of animal met elkaar te mixen voor weliswaar enigszins contrasterende, maar ook interessante en verrassende outfits.