Mode blog

LENTE/ZOMER 2020

Een nieuw modeseizoen vraagt om een frisse nieuwe kijk op huidige én toekomstige trends evenals een duik in het verleden. 
Immers weten we allemaal inmiddels wel dat het verleden een grote rol speelt in het huidige modebeeld. Denk bijvoorbeeld aan ruitmotieven en dierendessins die jaar na jaar het straatbeeld domineren. Petra Lodewijk Mode springt in op de huidige trends, maar kiest ook voor wardrobe essentials én basisartikelen waardoor een variatie ontstaat van verschillende stijlen en smaken,  Zo is er op onze 5 afdelingen 'Trend, Studio, City, Elegant & Jassen' voor iedereen wat te vinden . Ook onze jeans wall en shop-in-shops van 10Days en YaYa bieden een ruime keuze aan kleding voor verschillende generaties.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste look & feel? Dan staat onze personal shopper en stijlexpert voor je klaar. Of heb je zin in een gezellige fashionavond met collega’s of vriendinnen? Vraag gerust naar de mogelijkheden! Tevens kun je nu ook online verschillende outfits reserveren. 

In deze blog lees je alles over de merken in onze (web)shop, de nieuwste collecties en campagnes. Uiteraard houden we je ook graag op de hoogte middels onze nieuwsbrief.

Groetjes,

Petra & Team.


Connect me

   


Garderobe update

De modetrends voor komend voorjaar heb je hoogstwaarschijnlijk al binnen handbereik. Ook in 2020 zijn het namelijk veel prints, patronen en snits uit voorgaande jaren, die populair blijven. Voeg daar nog wat knalblauwe, oranje, diverse groentinten of een lading natuurlijke elementen aan toe en jouw garderobe is helemaal up to date! 

Natuurlijk. Items die door hun eenvoud de aandacht opeisen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe collectie van 10Days waarbij een ingetogen maar flatterende kleurenpalet het uitgangspunt vormt van de nieuwe collectie. De nieuwste collectie bevat kleurtonen zoals clear water, surf blue en clay, gecombineerd met tropische prints. Ontdek leaf prints, wave patronen lichte materialen en frisse kleuren die je doen denken aan de oceaan.

Kleur bekennen. Kleurenliefhebbers kunnen hun hart ophalen; kleuren zijn hip! Zo zien we veel felle tinten voorbij komen, waarvan oranje, blauw en groen het modebeeld domineren. Hoe je deze het beste draagt? Ga voor accenten in je outfit door een jurk of top in print te dragen, waarin één van bovenstaande kleuren terugkomt. Of kies voor een effen shirt, blouse of blazer in een knalkleur en houdt de rest neutraal. Kun je niet kiezen uit al deze prachtige tinten? Combineer ze dan gerust met elkaar. Zo geven groen en blauw een mooi geheel, net als oranje en blauw. De juiste toon wordt gezet!

Comfort. Al een tijdje is de sportievere look niet enkel meer voorbehouden voor de sportschool. Je kunt er op je gemak in gaan werken en de meer casual items zelfs combineren met klassiekere uitvoeringen. Extra fijn zijn daarom ook collecties als die van Penn & Ink, Levi's en Goldbergh gemaakt van de fijnste materialen met comfortabel zittende broeken, truien, jasjes of zogenaamde ‘shirtdresses’ en rokken. Allemaal met een sportieve look and feel, waarin je ook nog eens modieus voor de dag komt.